13.06.2019

Na jaře hodně diskutujete o receptu babiček a maminek, který se tradičně objevuje na našich talířích každé jaro. Pokud máte další Inspiraci a recepty pište do redakce redakce@magazininspirace.cz

V misce ušleháme zakysanou smetanu nebo kefír s vejcem, přidáme mouku, umícháme těstíčko, trochu osolíme, opepříme, můžeme přidat další bylinky ze zahrádky, které jsou zrovna po ruce např. petržel, libeček, maggi, majoránku, promícháme a necháme chvilku odpočinout.

Stopky bezových květů zkrátíme tak, aby se nám nerozpadly, ponoříme je do těstíčka a vložíme na pánev s rozehřátým olejem.
Pozvolna smažíme 6-7 minut do zlatavé barvy.
Odstřihneme stonky, květové placičky otočíme na druhou stranu a pozvolna dosmažíme.

Po usmažení klademe na ubrousek, aby se vsáknul přebytečný tuk a podáváme ze zeleninou, bramborem, bramborovou kaší, tvarohovým dipem atd.

DOBROU CHUŤ


Ohodnoťte tento recept:


Teetravel - Váš golfový svět na dlani