Originální recepty s Hollandií
Máte ve vašem „kulinárním“ repertoáru pět osvědčených jídel, které vaříte pořád dokola? Rádi byste se inspirovali novým, neotřelým receptem, který ovšem bude z běžně dostupných surovin? Právě z tohoto důvodu oslovila česká mlékárna Hollandia Karlovy Vary juniorský (16-24 let) národní tým Asociace kuchařů a cukrářů. Výsledkem jsou tyto lahodné recepty.
Norská rybí polévka
Kuchař: Martin Zábojník
Suroviny:
200 g mrkve
200 g petržele (kořen)
150 g celeru (bulva)
200 g tresky světlé (filet bez kůže)
150 g bílého jogurtu Hollandia
200 g brambor (loupané)
1 lžíce bramborového škrobu
2 lžíce citronové šťávy
1 menší cibule
30 g másla
1,5 l zeleninového nebo rybího vývaru
vinný ocet bílý
pepř
sůl
kopr
Postup:
1. Nejprve nakrájíme cibuli a kořenovou zeleninu na kostičky nebo nudličky a orestujeme na rozpuštěném másle. Na závěr restování přidáme vinný ocet a rybí filé překrojené na menší kusy.
2. Podlijeme vývarem a vaříme, dokud zelenina nebude měkká a ryba se nezačne rozpadat.
3. Na závěr přidáme uvařené a nakrájené brambory, jogurt, kopr, citronovou šťávu a podle potřeby zahustíme bramborovým škrobem.
4. Dochutíme dle potřeby a chuti solí a pepřem.
Ohodnoťte tento recept:
Teetravel - Váš golfový svět na dlani