08.04.2019

Originální recepty s Hollandií

Máte ve vašem „kulinárním“ repertoáru pět osvědčených jídel, které vaříte pořád dokola? Rádi byste se inspirovali novým, neotřelým receptem, který ovšem bude z běžně dostupných surovin? Právě z tohoto důvodu oslovila česká mlékárna Hollandia Karlovy Vary juniorský (16-24 let) národní tým Asociace kuchařů a cukrářů. Výsledkem jsou tyto lahodné recepty.

Salát s krupkami vařenými v tomatové omáčce s jogurtovo-koriandrovou zálivkou
Kuchař: Josef Stružík


Suroviny:
150 g krupky lámanka
1 l zeleninového vývaru
200 g drcených rajčat
300 g mixu salátů
600 g lososa (filet s kůží)
200 g bílého Selského jogurtu Hollandia
1 svazek koriandru (čerstvý)
12 ks cherry rajčátek
tymián (čerstvý)
1 žlutá paprika
olivový olej
sůl
pepř

Postup:
1. Drcená rajčata rozmixujeme ve vývaru, v něm uvaříme krupky s tymiánem.
2. Nakrájíme žlutou papriku na proužky, rajčátka na čtvrtky a salát omyjeme.
3. Hotové krupky necháme vychladnout. Filet z lososa nakrájíme na jednotlivé porce a lehce osolíme. Nařízneme kůži a rybu opečeme.
4. Mix salátů naskládáme kolem talíře. Do středu dáme krupky a na ně položíme opečený filet z lososa.
5. Z jogurtu si vytvoříme dresing. Rozmixujeme jej s nasekaným koriandrem a olivovým olejem. Dochutíme solí a pepřem a přidáme do salátu.

www.hollandia.cz


Ohodnoťte tento recept:


Teetravel - Váš golfový svět na dlani