06.09.2019


Kdo by neměl rád vaření v jednom hrnci? Málo nádobí a spousta volného času. A právě toto můžete zažít s novinkami od značky Sencor. Díky elektrickému tlakovému hrnci Sencor SPR 3600 připravíte lahodné jídlo plné chuti. Navíc i nejtužší kousky dokonale změknou a vy si budete moci vychutnat opravdovou chuť masa. Pokud chcete ušetřit čas jiným způsobem, a připravovat jídla bez použití tuku, s minimem soli či růžných dochucovadel, zvolte pomalý hrnec Sencor SPR 5500.


Víte, jaké jsou hlavní rozdíly mezi vařením v tlakovém hrnci a pomalém hrnci?

Mezi hlavní výhody vaření při vysokém tlaku patří zkrácení procesu vaření, a s tím související i úspora energií. Při tomto způsobu přípravy potravin se nemusíte bát ztráty chutě či vůně. Jídlo si zachová maximální chuť všech surovin a vy získáte šťavnatý pokrm plný chuti, vůně a veškerých živin. Navíc například luštěniny jako jsou fazole, cizrna a další můžete vařit, aniž byste je předtím dlouze namáčeli.

Pomalý hrnec je skvělým pomocníkem především pro ty, kteří nechtějí trávit mnoho času v kuchyni nebo také pro ty, kteří se z práce vrací pozdě a na několikahodinové vaření zkrátka nemají prostor. Ráno ingredience nakrájíte, vložíte do nádoby, nastavíte program a vyrazíte do práce, školy či posilovny. Během doby, kdy budete vykonávat nejrůznější aktivity, za vás bude doma pracovat váš pomalý hrnec. A po návratu z práce na vás bude čekat vynikající teplé jídlo.

Důležité je neplést si pomalé vaření s metodou sous vide. Vypadá to sice podobně, ale ve finále se tyto způsoby vaření liší. U metody sous vide je potřeba vakuovat potraviny a následně je vložit do vodní lázně. V pomalém hrnci probíhá vaření bez vakuování. Pokrm v něm se připravuje mezi 3 až 10 hodinami při teplotě 95 °C. Pomalý hrnec dělá především výborné omáčky, vývary a jídla, která prostě patří do jednoho hrnce a nevyzrálé maso přemění na měkkou delikatesu. I tak zde platí pravidlo, že pokud budete mít maso kvalitnějšího i výsledné jídlo chuťově lepší.

Mnoho funkcí v jednom


Elektrický tlakový hrnec Sencor SPR 3600 zastane činnost za elektrický, plynový sporák i troubu ve všech směrech, a navíc o více jak 50 % rychleji. Celkem 14 chytrých programů, u kterých je přednastavená teplota i optimální tlak, si snadno poradí s klasickým vařením, ale i smažením, pečením, dušením či napařováním. Teplotu, čas i míru tlaku však můžete nastavit i ručně. Ve většině případů stačí nastavit, co budete připravovat a potom už přístroj nepotřebuje žádnou pozornost ani vaši přítomnost.

Dostupný za cenu 2999 Kč.

Zdravé jídlo pro celou rodinu


Přípravu nejrůznějších jídel od předkrmů až po dezerty vám usnadní pomalý hrnec Sencor SPR 5500. V nádobě o objemu 6 litrů můžete připravit buchtu, omáčky nebo dokonce i smažené hranolky, až pro 7 strávníků.
Aby toho nebylo málo, pomalý hrnec Sencor SPR 5500 zvládne i přípravu jídla v páře. Takže ať už máte chuť na čerstvého lososa, kuřecí maso, brokolici nebo brambory v páře, stačí využít přednastaveného programu „Pára“.

Dostupný za cenu 2799 Kč.


O značce SENCOR:

Značka SENCOR se poprvé objevila v Japonsku ve vlně nově vznikajících značek, jako bylo Sony, Aiwa, Sanyo, po oživení ekonomiky po válce v roce 1969. Od té doby ušla dlouhou cestu, na které rozšířila svůj sortiment a snaží se pokrývat veškeré portfolio domácích elektronických pomocníků. Dnes je SENCOR řízen z Evropy, výroba probíhá v Asii i Evropě, ale stále s Japonskou přesností, důsledností a perfekcionismem. Dnešní designéří jsou špičkoví odborníci, kteří přináší do našich domovů moderní výrobky, které nejsou jen šedo-černo-bílé, ale nebojí se barviček a radosti. Značka SENCOR se drží pravidla: Kvalita za odpovídající cenu – ani koruna navíc!


Teetravel - Váš golfový svět na dlani