Obdarujte a buďte obdarováni na svátek svatého Valentýna

13.02.2023
Gastronomie a recepty / Recepty

Svátek svatého Valentýna se blíží, a přestože je to pro mnohé komerční záležitost, je dokázané, že oslava života v jakékoli formě je pro nás důležitá. Rodinné rituály ukotvují děti v klidu a znamenají pro ně jistotu, podobně jako pro starší generaci. Využijte proto…

Zimní nápoje pro zahřátí i na dobrou náladu

24.11.2022
Gastronomie a recepty / Recepty

Francouzská kuchyně dala světu pojem gastronomie. Mlékárna Valašské Meziříčí pak dává zase lidem zakusit pravou chuť poctivé čerstvé smetany a mléka. A jak lze pomoci těchto základních surovin vytvořit gastronomickou pochoutku? Zcela jednoduše, a to v podobě domácího…

Halloweenské cupcaky s čokoládovými pavučinami

30.10.2022
Gastronomie a recepty / Recepty

Poslední říjnovou noc se opona mezi světem živých a zesnulých pootevře a svět oslaví tradiční anglosaský svátek Halloween, jehož kořeny sahají až za hranice našeho letopočtu. I když v Česku asi rýmovačku koledníků „koledu nebo něco provedu“ často neuslyšíte,…

Oslavte dodatečně Mezinárodní den čokolády stylově ve společnosti superpotravin

15.09.2022
Gastronomie a recepty / Recepty

Čokoládová historie se píše již přes tři tisíce let, od dob kdy, kmeny Mayů a Aztéků poprvé vyrobili hořký nápoj z kakaových bobů, a pojmenovali jej „potrava bohů“ (theobroma). Dnes i my můžeme mlsat tuto božskou pochoutku v mnoha podobách. A jak jinak oslavit svátek…

Levandulové muffiny s citronovou polevou

21.07.2022
Gastronomie a recepty / Recepty

Sezóna levandule, která kvete obvykle od června až do konce srpna, právě vrcholí. Fialové kvítky této léčebné byliny nejsou pouze na okrasu, ale dlouhá léta se využívají v kosmetice či v léčitelství. Nyní však nastal ten pravý čas vyzkoušet její kouzla v kuchyni. Proto…

Rebarborový koláč s benefity špaldové mouky a kokosového cukru

29.06.2022
Gastronomie a recepty / Recepty

Aktuálně vrcholí sezóna oblíbené rebarbory, jejíž sběr je ideální od počátku května do konce června. Proto vám právě v tomto období přinášíme užitečný tip, jak ji kreativně využít v kuchyni. Rebarbora se v posledních letech totiž stala velmi oblíbenou přísadou do…

Osvěžující recepty na svačiny s pečivem na výlet, na cesty, na doma, do práce, do školy…

16.06.2022
Gastronomie a recepty / Recepty

Proč kupujeme pečivo? Podle průzkumu1) většina Čechů (66 %) kupuje pečivo, protože je běžnou součástí jejich života – kupují ho denně a příliš o tom nepřemýšlí. Pro 17 % je hlavním důvodem praktičnost pečiva – považují ho za pohodlný a levný způsob stravování.…

Objevte nakvašený zázrak v podobě kimchi

17.03.2022
Gastronomie a recepty / Recepty

Korejský zázrak jménem kimchi vtrhl do českých kuchyní teprve nedávno, ale rychle si získal velkou popularitu. Kombinace kvašeného zelí a další zeleniny totiž nabízí nespočet variací a možností konzumace i úprav. Kromě toho, že s kimchi zazáříte v kuchyni, prospěje také…

Podzimní recepty, které zahřejí

12.11.2021
Gastronomie a recepty / Recepty

Chladný a sychravý podzim je obdobím, kdy si rádi dopřejeme něco teplého, co nás zároveň pořádně zasytí. Ideálním nápadem jsou proto vydatné polévky bohaté na ingredience, pro které nemusíme chodit daleko. Brambory, houby nebo kořenová zelenina? To vše by nám v těchto…

Podzim v kuchyni se značkou TEFAL s recepty Ondry Slaniny

21.09.2021
Gastronomie a recepty / Recepty

Jakmile rtuť teploměru začne klesat stále níž, houstnou ranní mlhy a prší čím dál víc, znamená to jediné – vládu nad časem přebírá Podzim. Chladivé počasí v nás ale vyvolává, krom hromady negativních pocitů, také chuť. Chuť na něco vydatného, rozhodně ne…


Create Account



Log In Your Account