Salente Ario - multifunkční hrnec s horkovzdušnou troubou aneb Jak vařit rychle, šetrně a ekologicky

23.09.2021
Gastronomie a recepty / Gastronomické tipy

I když vaření milujete, určitě jste rádi, pokud vám nezabere půl dne. Jak tedy vařit rychle, chutně a zdravě zároveň? Třeba multifunkčním hrnci Salente Ario s nerezovou nádobou, který má dokonce i horkovzdušnou troubu! A také naprosto vychytanou nádobku na přílohu. Díky ní…

Myslíte si, že vás brambory nemají čím překvapit? Dokážeme vám, že ano!

31.08.2021
Gastronomie a recepty / Gastronomické tipy

Brambory, které se do Evropy dostaly z Jižní Ameriky díky španělským mořeplavcům, byly ve svých počátcích brány spíše jako kuriozita. Zatímco venkované k nim chovali nedůvěru a nevěděli, co z nich připravit, panstvo brambory konzumovalo a hrdě se zdobilo jejich květy. Mezi…

Kakao – super potravina no. 1

13.07.2021
Gastronomie a recepty / Gastronomické tipy

Theobroma – nápoj bohů nebo chcete-li božský nápoj. Latinský název pro kakao, jež je top super potravinou, kterou znají lidé po celém světě. Málo kdo však už ví, proč je kakao tak vzácnou super potravinou. Obsahuje totiž téměř všechny látky, které jsou důležité pro…

Zažijte hravé a chutné léto se zmrzlinami Polárka

06.06.2021
Gastronomie a recepty / Gastronomické tipy

Polárka vstupuje i do letošní zmrzlinové sezony v plné síle. Hlavní novinkou jsou zmrzliny z jedinečné zakysané smetany Krajanka v pravé čokoládě. Zákazníci se mohou těšit na dvě příchutě, s vaječným likérem a na klasickou čokoládovou. Další novinkou je čokoládová…

πvO (PívO) od Ferdinanda

31.03.2021
Gastronomie a recepty / Gastronomické tipy

Dva roky hledání té správné receptury. Nekonečné zkoušení, ochutnávání a ladění k dokonalosti. Nápad vytvořit spodně kvašený speciál Pěkný číslo inspirovaný číslem π a uvařit ho v benešovském Pivovaru Ferdinand vznikl na Matematicko-fyzikální fakultě Univerzity…

Vánoční recepty inspirované Valašskem

13.12.2020
Gastronomie a recepty / Gastronomické tipy

Vánoce jsou obdobím pohody, klidu, štěstí a radosti, které trávíme se svými nejbližšími. Vánoce nás provázejí celým našim životem. Už jako malí píšeme dopis Ježíškovi a jako dospělí se pak tato přání snažíme plnit dětem a všem, které máme rádi. Vánoce to není…

Zdravější (nejen vánoční) mlsání

11.11.2020
Gastronomie a recepty / Gastronomické tipy

Vánoce bez cukroví by nebyly ty pravé. Abychom neměly výčitky svědomí z přemíry cukru, mouky a tuků, zkusme je nahradit zdravějšími variantami. Správnou volbou je i ghí, čistý máselný tuk, díky němuž navíc pečivo krásně voní.

Delikatesní paštiky PÂTÉ DU CHEF přicházejí na vánoční trh s novými příchutěmi a v novém stylu

17.10.2020
Gastronomie a recepty / Gastronomické tipy

Paštiky Pâté du Chef se staly již součástí slavnostních stolů, a to i těch vánočních. Gurmáni si oblíbili nejenom paštikové dorty, ale také i paštikové bonboniéry a minidortíky, které lahodí nejenom chuti ale i oku. Hlavní novinkou těchto Vánoc je rozšíření řady…

Jak zvýšit výkonnost a spokojenost zaměstnanců?

12.09.2020
Gastronomie a recepty / Gastronomické tipy

Zajít si na kávu je rozšířený společenský rituál, během kterého jde o dvě věci – nejen si vychutnat dobrý nápoj, ale zároveň se uvolnit, popovídat si, socializovat se... To je velmi důležité nejen ve volných chvílích, ale i v pracovní době.Káva je jedním z nejlepších…

Příběh kávy Zlaté Zrnko fascinuje i Italy

21.07.2020
Gastronomie a recepty / Gastronomické tipy

Co se vám vybaví, když se řekne Itálie? Určitě to bude moře, dovolená, lyžování a velmi chutná káva. Kvůli té však není nutné cestovat až na Apeninský poloostrov. Stejně chutnou, kvalitní a výjimečnou kávu totiž praží i ve slovenské Ivance pri Dunaji.


Create Account



Log In Your Account