Šéfkuchař Mondieu a 3 francouzské delikatesy, které musíte vyzkoušet

14.06.2024
Gastronomie a recepty

Máte rádi autentickou atmosféru, kde tepe život? Milujete požitky a krásné chvíle? Pak zavítejte do Mondieu, sítě kaváren s francouzským šarmem, které najdete Praze na Maltézském náměstí a v nákupním centru Westfield Chodov.

NOVOGOTICKÁ VARNA: SRDCE CENTRA PORT 1560, KDE SE VAŘILO SKVĚLÉ PIVO

07.06.2024
Gastronomie a recepty

PORT 1560 není jen historickým objektem, ale také kulturním a společenským centrem, jehož nedílnou součástí je novogotická Varna. Návštěvníci se v ní mohou díky stálé expozici ponořit nejen do historie pivovarnictví, ale také ochutnat piva značky Krumlov. Ta se zde vaří od…

RADOST Z DOBRÉHO JÍDLA JE KLÍČOVOU SOUČÁSTÍ NAŠEHO STRAVOVACÍHO NÁVYKU

05.06.2024
Gastronomie a recepty

České potravinářství je pod stále větším tlakem nejen veřejnosti, ale i byrokratických struktur, přičemž zejména to druhé výrobcům příliš nepomáhá. Pokud například průměrná spotřeba piva na obyvatele loni klesla dokonce na historické minimum, něco to asi signalizuje.…

Legenda mezi pochody „Pivovarská čtvrtka" oslavila 50. výročí a přilákala letos více než 3 000 výletníků

31.05.2024
Gastronomie a recepty / Gastronomické tipy

V sobotu 18. května vyrazilo do jesenických hor více než 3 000 turistů. Opravdové turisty totiž neodradí ani rozmarné jesenické počasí. Své o tom ví organizátoři letošní výroční Pivovarské čtvrtky – legendárního pochodu, který slaví již 50 let. V cíli na účastníky…

Končí vanilková? Novodobou klasikou mezi zmrzlinami je podle průzkumu kinder nebo slaný karamel

29.05.2024
Gastronomie a recepty

Zmrzlinová sezóna začíná a před stánky a cukrárnami se už tvoří fronty. Zmrzlinářství Tomivo Gelato, které prodává zmrzlinu napříč republikou, se rozhodlo zjistit, jak se vyvíjejí chutě Čechů a které zmrzliny jim chutnají nejvíce.

Nejlepší snídaně v Praze? Se zážitkem v Mondieu!

02.05.2024
Gastronomie a recepty / Gastronomické tipy

Stylová značka kaváren s francouzským šarmem Mondieu úspěšně funguje na trhu už deset let. Vznikla coby rodinný podnik na Slovensku a dnes úspěšně expanduje. V současnosti najdete už 2 bistra Mondieu v Praze (třetí se chystá), osm na Slovensku a tři dokonce v Dubaji (čtvrtá se…

Přivítejte období horkých dní s osvěžujícími bezpeckovými melouny Bouquet

22.04.2024
Gastronomie a recepty

Melouny jsou symbolem léta. Chladivé, šťavnaté, sladké a osvěžující. Bezpecková varianta melounů Bouquet je skvělou volbou pro děti i dospělé. Jsou ideální svačinkou uprostřed horkých dní. Místo tvrdých jadérek, melouny obsahují malá, měkká a jedlá zrníčka. Díky…

Přivítejte jaro tradičně s velikonočním mazancem!

28.03.2024
Gastronomie a recepty

S nástupem jarních paprsků jsou naše dny mnohem příjemnější a sluníčko nám dodává po zimě novou mízu a také potřebnou dávku vitamínu D. Pokud jste si ještě nestihli tohoto ročního období pořádně užít, je tu velikonoční víkend, který k tomu přímo vybízí, zejména…

Oslavte mezinárodní den pizzy jednou takovou domácí!

09.02.2024
Gastronomie a recepty / Gastronomické tipy

9. února po celém světě slavíme Mezinárodní den pizzy, což je skvělá příležitost pro všechny milovníky této italské ikony, jak si na ni pochutnat bez výčitek! Ať už s ananasem či bez něj, oslavujte opravdu stylově. Abyste si mohli pizzu vyladit dle svých chutí až do…

Pálenka roku má svého autora - Palírna Radlík v Jílovém u Prahy podruhé vyrobila pálenku roku

21.12.2023
Gastronomie a recepty

V části historického města Jílové u Prahy, zvané Radlík, založili dva partneři - Libor Lacina a Zdeněk Musil v roce 1998 jednu z prvních pěstitelských pálenic ve Středočeském kraji. Palírna Radlík vznikla jako pěstitelská pálenice v roce 1998. Roku 2001 byla její koncese…


Create Account



Log In Your Account